Vad händer hos kennel Langgrubban?

Alla inlägg under mars 2009

Av Anna-Karin - 14 mars 2009 17:16

D-kullen 

Langgrubbans Magica de Hex - HD A

Langgrubbans Mike the Monster - HD A

Av Anna-Karin - 14 mars 2009 17:01

Idag har det, som vanligt, varit en hektisk langgrubba-dag. Joel har spelat hockeymatch mot ÖIK i Z-hallen. Det blev förlust, men det var jätte kul ändå. (Han spelade forward igen.) Det var bara en sak som han var besviken över, motståndarna spelade lite ojust (?) och hade en tuffare attityd än Brunflo. Suck, det är nog tyvärr bara för J att lära sig "spelets regler". Ja, jag har lite svårt för hockey, men det lär väl gå över...


Medan matchen pågick var jag med Liv på ridskolan (kunde inte klona mig idag heller, kanske det lyckas nästa gång...). Hon fick rida Laban och var hur lycklig som helst.


M har varit och langat dricka i Trondheim. Vi har inte sett en minut på TV, hoppas på sammandrag ikväll. Det var så fint väder när vi kom hem igen, så vi tog ut alla hundarna på gården och hade gemensam skottning av altanen. Jag vet inte om hundarna hjälpte till så mycket, jo förresten de mjukade nog upp lite när de studsade runt. Det är skönt när det äntligen värmer i solen och våren är på väg.


Vina gick tom. Var på ultraljud hos Maria Edler i tisdags. Snacka om snopet. Det var inga valpar i den tjocka magen utan bara en fis. Vi ska eventuellt para Prillan nu ivår i stället, men vi måste landa efter helgen först. Vina/Emil parningen gör vi om till hösten. Jag ska ha en sån valp! Nu blev jag lite tjurig :-)


Imorgon blir det fjället och mer ridning. **A-K


Av Anna-Karin - 8 mars 2009 21:22

Grattis Simon till en bra Folksam cup helg!


Kusin Simon vann H15 jaktstarten 2,5+5. Farbror Mattis är sååå stolt!


Läs mer på >>> www.skidsport.com

Av Anna-Karin - 8 mars 2009 21:18

...att rekommendera MÄN SOM HATAR KVINNOR. Var på bio med underbara Mirja i torsdags. Filmen var lika bra som boken, alltså jätte bra!

*** A-K

Av Anna-Karin - 8 mars 2009 21:02

Det var en härlig fm framför TV:n. Brasa, kaffe med mjölk och full fart av Kalla i skidspåret. Sedan blev det snöskottning (med när jag tittar ut nu, så är det "ogjort" igen...). Det är inte klokt vad snö det är denna vinter, men jag säger som farfar - De är bara en sak som är bra med all den här snön. Den kommer ju ner själv, man måste inte upp å hämta den! - Helt rätt!


Pigg av all frisk luft blev det ingen mer skidåkning i soffan (men vi missade ju inget...), utan det blev fortsatt röjning inne. Det var nästan så jag tänkte ta in snöskyffeln ett tag. Barbisar, gosedjur, DVD:er, hundar och väskor över hela hallgolvet.


Jo, ett tack till Kalla... Förutom för er bra åkning (grattis!), M ringde hem och lät lite skamsen, han hade fått "skäll" av fröken Kalla. Varför då? Jo, han hade inte uppmärksammat tjejerna på den internationella kvinnodagen... å inte mig heller...

 :-) Heja, Charlotte! Du är bara bäst!


Ha, ha. Det är inte lätt att vara man i dagens samhälle (tror jag).
MEN det är inte lätt att vara kvinna heller!


*** A-K

Av Anna-Karin - 7 mars 2009 21:52

Då var Sportlovet slut, så nu får vi gå in i en vilovecka. Skönt:-) Vi är hemkomna och eldar brasa igen. M är i Finland på världscup och håller elitnivå veckan ut, medan vi laddar formen framför TV:n.


Ska ultraljuda Vina till veckan och jag blir mycket förvånad om hon inte är dräktig. Hon uppför sig sannerligen så i högsta grad.


Av Anna-Karin - 1 mars 2009 14:09

Här krävs nog en förklaring! "Gjort en Sjölund" kommer från mormor Gun, som nästan alltid åker för långt, för fort eller gör något lite extra som hon inte riktigt är tränad för. Konsekvensen blir förstås ont i huvudet och stora släggan i hela kroppen. Mormors döttrar har ärvt egenskapen och råkar ofta ut för samma symptom.


Igår anlände vi till Bruks. Jag tog Beckie och Mim och drog i väg i VM-fart runt gröna 13 km spåret på Liden. Efter ytterligare några svängar på Lidenspåren var vi hemma efter ca 1 h. Mycket nöjda! (Det var veckans tredje skidpass för mig och med två ridpass denna vecka också så var kroppen ganska mör.) Tog en promis med Vina och tanterna. Mattis tog Pippi på ett skoter race på fjället, det är MYCKET snö. Somnade före kl.21...typiskt en Sjölund...


Idag var det Vasaloppet på programmet hela fm. Perfekt väder för en fm i soffan (det snöar och är jätte disigt). Efter målgång tog jag Mim och Vina och Mattis Beckie och Pippi, så startade racet Ramundberget tor. Vina må nog vara dräktig för hon har slöat sista två dragturerna (hon är annars en riktig köttare), kopplade loss henne efter halva stäckan bort. Sedan pumpade Mimsan och jag vidare med Vina endast som farthållare. Ha, vi var minuter före vid vändning! Väl tillbaka i Bruks konstaterade M att han gjort en Sjölund. Ha, ha ,ha! Vi vann Sportlovets första drabbning. Nu ligger vi i soffan igen och tittar på 5-milen, en ganska trist tillställning utan Södergren.


Dagen har förövrigt varit mycket bra. Jag har gått med ett leende på läpparna hela dagen. Tack vare Anna & Gunnar... Ni är bara bäst! Det finns många anledningar, men jag återkommer med dagens speciella lite senare.


// A-K

Ovido - Quiz & Flashcards