Vad händer hos kennel Langgrubban?

Alla inlägg den 21 mars 2009

Av Anna-Karin - 21 mars 2009 19:53

Om nu allt går som planerat kommer vi att para

Langgrubbans Ronja "Prillan" med Setpoint´s Buddy.


Buddy och Radar (D-kullen) är halvsyskon, de har samma pappa - Winddancer Albin av Vorpoint. Det blir som sagt nya "monster-valpar" med leverans i början av juli.


Vina kommer att paras om med Emil antingen till hösten eller nästa vår. Så ser det ut i dagsläget hos kennel Langgrubban.


Förövrigt kommer jag att dra i gång en apportkurs i Marieby med start i veckan.

Är du intresserad? Kontakta ak(at)langgrubban.se

***A-K

Av Anna-Karin - 21 mars 2009 19:16

Fredag. Hem från jobbet. Packa bilen. Mellis till barnen i bilen. Tanka bilen. Rattar mot Bruks, där momma väntar med middagen. Ja, denna fredag föjde väl ungefär det vanliga upplägget när vi ska iväg över helgen. Fulla bilen med ungar, packning, skidor, cello och hundar. Det som inte hörde till vanligheten denna vecka var att vi kom iväg i ovanligt god tid och vi stannade i Skanderåsen och pratade med Agneta. (Beckie och Vina är anmälda till Rörvattnet!) Sedan...


...mitt i en omkörning av en långtradare mellan Svenstavik och Åsarna så dör bilen, bang, utan förvarning. Det hade kunnat gå riktigt illa, men vi kunde i alla fall rulla in till vägkanten. Bilen startade inte igen. Vad gör man?


Jo, Thomas "Säcken" Wassberg kommer och bogserar oss till Däckab i Åsarna. Där står en kille och väntar på oss, men kan inte hitta något fel på "Peggan". Jonte kommer med sin buss från Storhogna och hämtar upp oss. Vilken tur att vi är omgiven av så många snälla människor. Tack alla inblandade! Efter att ha lämnat av Jonte på Hogna igen, så anlände vi 4½ h efter start till Taco-middagen i Kyl- och Frysbussen. Peggan tas in på verkstaden på måndag morgon. Jonte, du är bäst!


Idag har alla hundar blivit rastade på fjället, ja Donna var mycket nöjd med den traditionella lördagspromenaden till "Annas affär", ICA Stigmyhrs, och godis inköp. Hon fick ett fågelarbete nedanför stugan på hemvägen.


Ripa jagar nu på de fågelfyllda vidderna där ovan. Hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta, som mattes pärla, men tiden tog ut sin rätt. Tack Anna för att du finns och hjälpte oss. Det blev ett bra slut på en underbar historia. *** A-K

Ovido - Quiz & Flashcards