Vad händer hos kennel Langgrubban?

Alla inlägg den 14 april 2009

Av Anna-Karin - 14 april 2009 18:31

Sol, sol, sol!


Idag har vi tränat hundar med skateskidorna och skaren höll hela dagen. Solen har strålat från klarblå himmel. Det har väl varit lite si och så med fågel, men några riktigt fina situationer har hundarna bjudit på.


Mim är ruskig på att respektera vid stöt - pang - ibland tror jag att benen går av. Hon avslutade dagen med ett av de bästa fågelsarbeten jag någonsin sett. Jag avancerade på håll och det bara rök till i minst 180 knyck och pang i backen, helt spontant när fågeln gick. Jag fick stå-päls! Efter fågeln har lyft är hon helt lugn och balanserad. När jag släpper på igen är hon i full koncentration och fokus igen. Söket är flott och jag tror mycket på denna lilla sprutta.


Beckie fick en avhyvling idag. Hon var egenrådig på morgonen och jag gjorde en sumovariant av uppläxning. Den gick hem och hon var bara min resten av dagen :-). Sumouppläxning? Jo, jag tror inte på att hålla på och domdera och dra i snöre eller lyfta och bära hund. Det kan funka för vissa, men inte för mig. Jag kan förövrigt inte heller för min rygg håller inte, så jag jobbar mycket med kroppsspråk och små rörelser/ljud. Dagens sammandrabbning blev dock av sumovariant, då skidan skar i samma veva Beckie kom och jag dök nästa på henne med ett dovt morr (fast egentligen mer av tappa luften varianten, men det förstod inte B i början så jag fortsatte att "låta") Ha, jag hittade en knapp. Beckie är nämligen inte så lätt att korrigera på rätt nivå. Undra om det funkar fler gånger???


Bildbevis på en bra dag ovan. Beckie är ganska underbar ändå :-).


*** A-K

Ovido - Quiz & Flashcards